Vladeasa Winter Trail

Traseu alergare montana

vladeasa winter trail alergare montana

Vladeasa X-Trail este o competitie de alergare montana organizata de 360SPORT Club si Asociatia Natura Transilvaniei, in masivul Vladeasa. Se desfasoara pe o lungime de 15km cu 950m diferenta de nivel pozitiva.

Startul se da in curtea Pensiunii Anica, apoi se alearga pe un drum de munte, pe o distanta de aproximativ 300m, pana la intersectia cu drumul de asfalt.

Aici se coteste la stanga si se coboara pana la intersectia de langa fosta cooperativa din sat, unde se coteste brusc la stanga, intrand pe un alt drum de tara. Incepe acum o urcare, care te pregateste pentru ceea ce urmeaza.
Ai intrat deja pe traseul marcat cu triunghi albastru, traseul clasic pentru urcarea spre Vladeasa.

Se strabat ulitele satului, marcate special de aceasta data cu banda alba (pe care scrie 360SPORT) pana in zona brazilor.
Aici casele satului raman in urma, in timp ce traseul urca mai departe spre Cabana Vladeasa/Cabana Salvamont situata la altitudinea de 1430m. Ajungand la cabana vei intalni primul punct de hidratare/energizare si punct control.

Traseul continua pe linia stalpilor de telescaun pana in creasta, de unde se face stanga pe drumul ce duce pana pe varful Vladeasa (altitudine 1825m).
Aici se afla al doilea punct de hidratare/alimentare/control cat si punctul de intoarcere al traseului.

Traseul de intoarcere este identic cu cel de la urcare. Traseul in format KMZ este aici.

vladeasa winter trail vertical race
vladeasa winter trail diferenta nivel